Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Φωτισμός LED για το Γκαράζ!

φωτισμος λεντ
Λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του φωτισμού LED, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τα χρησιμοποιούν για ως λύση φωτισμού για την κατοικία τους αλλά και για το γκαράζ. Ένα γκαράζ συνήθως δεν χρησιμοποιείτε απλά για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, αλλά και ως χώρος αποθήκευσης. Για αυτό είναι απαραίτητο να έχει επαρκή φωτισμό, ώστε να είναι εύκολο να βρούμε τα αντικείμενα που έχουμε αποθηκεύσει εκεί. Δεν είναι και λίγα σπίτια (κυρίως στην επαρχία) που έχουν και κάποια μίνι εργαστήρια στο γκαράζ τους.

Ο φωτισμός τεχνολογίας LED συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον έχει διάρκεια ζωής εώς και 50 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των παραδοσιακών λαμπτήρων πυρακτώσεως. Δεν χρειάζονται καθόλου χρόνο για να ζεσταθούν και να παράγουν το 100% του φωτισμού τους, κάτι το οποίο τα κάνει ιδανικά για χώρους όπου τα ανοιγοκλείνουμε συνέχεια, ενώ η διάρκεια ζωής τους δεν επηρεάζετε αν τα ανοιγοκλείνουμε όπως γίνεται με τους λαμπτήρες CFL.

Ο φωτισμός LED είναι φιλικός προς το περιβάλλον αφού οι λαμπτήρες δεν περιέχουν βαριά και επιβλαβή μέταλλα όπως οι λαμπτήρες CFL που περιέχουν υδράργυρο. Έχουν πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση, αφού μετατρέπουν περίπου το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας σε φωτισμό ενώ μόλις το 10% χάνεται σε θερμότητα.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των λαμπτήρων LED για το γκαράζ σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε LED με αρκετά lumens, που θα μπορούν να φωτίσουν κάθε σκοτεινή γωνία του γκαραζ σας.

Αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν ένα μίνι εργαστήριο στο γκαράζ τους, τότε καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα φωτιστικό LED οροφής που θα έχει και "ανεμιστήρα" για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED δεν εκπέμπουν θερμότητα όπως συμβαίνει με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχετε μία ακόμη πηγή θερμότητας τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Επιλέξετε και εσείς να αλλάξετε τους λαμπτήρες σας με αντίστοιχους τεχνολογίας LED για να επωφεληθείτε από τα πολλά πλεονεκτήματα τους αλλά και για να μειώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου