Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Travel Sim Card - Για να έχετε ένα ήρεμο και οικονομικό ταξίδι στο εξωτερικό

Προμηθευτείτε μια Travel Sim πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας για μια ξένη χώρα και πείτε αντίο στα προβλήματα και υπέρογκα έξοδα με τα οποία συνοδεύετε το Roaming. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τον κανονικό σας αριθμό κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, θα καταλήξετε με έναν τεράστιο λογαριασμό μόλις γυρίσετε στην Ελλάδα.

Εκτός από τα προβλήματα των υπέρογκων χρεώσεων θα έχετε να αντιμετωπίσετε και προβλήματα σχετικά με το σήμα και με το δίκτυο της χώρας στην οποία θα βρίσκεστε. Είτε ταξιδεύετε για αναψυχή είτε για δουλειά, είμαστε σίγουροι πως σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να έχετε άγχος για το πως θα επικοινωνήσετε και να κρατάτε χρονόμετρο κάθε φορά που μιλάτε για να μην έχετε πολύ υψηλές χρεώσεις.

Η καλύτερη εναλλακτική για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο είναι να έχετε προμηθευτεί εκ των προτέρων κάποια Travel Sim Card (γνωστές και ως Roaming Sim Cards ή International Sim Cards).

Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσετε κάποια Travel Sim Card θα ελέγχετε απόλυτα τα έξοδα σας για τηλεφωνική επικοινωνία, αφού δεν υπάρχουν συμβόλαια και ανανεώνεται απλά όποτε χρειάζεστε να την χρησιμοποιήσετε. Δεν είναι κλασσική καρτοκινητή σαν αυτές που γνωρίζετε, με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να βρείτε περίπτερο ή κάποιο κατάστημα για να ανανεώσετε τον χρόνο ομιλία σας. Μπορείτε να ανανεώνετε όποτε θέλετε μέσω πιστωτικής ή μέσω κάποια προπληρωμένης κάρτας. Οι περισσότερες Travel Sim Cards, όπως είναι και η MySims2Go προσφέρουν δωρεάν εισερχόμενες κλήσεις, ενώ οι εξερχόμενες κλήσεις είναι πολύ φθηνές σε σχέση με το αν κάνατε χρήση του κανονικού σας αριθμού. Επίσης δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το δίκτυο και το σήμα, η κάρτα θα συγχρονίζεται αυτόματα στο δίκτυο με την μεγαλύτερη κάλυψη και το υψηλότερο σήμα.

Εκτός από φθηνές χρεώσεις για κλήσεις εξωτερικού θα έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιείτε και το διαδίκτυο για ότι θέλετε με πολύ φθηνές χρεώσεις. Για παράδειγμα η MySims2Go χρεώνει μόλις 0,39 ευρώ ανά MegaByte για internet σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πριν φύγετε για το ταξίδι σας στο εξωτερικό αγοράστε μία Travel Sim Card και ξένοιαστε από τις υπέρογκες χρεώσεις Roaming.

Φωτισμός LED για το Γκαράζ!

φωτισμος λεντ
Λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων του φωτισμού LED, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να τα χρησιμοποιούν για ως λύση φωτισμού για την κατοικία τους αλλά και για το γκαράζ. Ένα γκαράζ συνήθως δεν χρησιμοποιείτε απλά για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας, αλλά και ως χώρος αποθήκευσης. Για αυτό είναι απαραίτητο να έχει επαρκή φωτισμό, ώστε να είναι εύκολο να βρούμε τα αντικείμενα που έχουμε αποθηκεύσει εκεί. Δεν είναι και λίγα σπίτια (κυρίως στην επαρχία) που έχουν και κάποια μίνι εργαστήρια στο γκαράζ τους.

Ο φωτισμός τεχνολογίας LED συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον έχει διάρκεια ζωής εώς και 50 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των παραδοσιακών λαμπτήρων πυρακτώσεως. Δεν χρειάζονται καθόλου χρόνο για να ζεσταθούν και να παράγουν το 100% του φωτισμού τους, κάτι το οποίο τα κάνει ιδανικά για χώρους όπου τα ανοιγοκλείνουμε συνέχεια, ενώ η διάρκεια ζωής τους δεν επηρεάζετε αν τα ανοιγοκλείνουμε όπως γίνεται με τους λαμπτήρες CFL.

Ο φωτισμός LED είναι φιλικός προς το περιβάλλον αφού οι λαμπτήρες δεν περιέχουν βαριά και επιβλαβή μέταλλα όπως οι λαμπτήρες CFL που περιέχουν υδράργυρο. Έχουν πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση, αφού μετατρέπουν περίπου το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας σε φωτισμό ενώ μόλις το 10% χάνεται σε θερμότητα.

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή των λαμπτήρων LED για το γκαράζ σας. Προσπαθήστε να επιλέξετε LED με αρκετά lumens, που θα μπορούν να φωτίσουν κάθε σκοτεινή γωνία του γκαραζ σας.

Αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν ένα μίνι εργαστήριο στο γκαράζ τους, τότε καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα φωτιστικό LED οροφής που θα έχει και "ανεμιστήρα" για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED δεν εκπέμπουν θερμότητα όπως συμβαίνει με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχετε μία ακόμη πηγή θερμότητας τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Επιλέξετε και εσείς να αλλάξετε τους λαμπτήρες σας με αντίστοιχους τεχνολογίας LED για να επωφεληθείτε από τα πολλά πλεονεκτήματα τους αλλά και για να μειώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό εν μέσω οικονομικής κρίσης.