Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Βασικές αρχές για τις Μετακομίσεις

Μετακομίσεις
Τα διάφορα show στην τηλεόραση δείχνουν ότι μία μετακόμιση αποτελεί μια πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία.. Αυτό προφανώς δεν είναι αλήθεια, δυστυχώς η διαδικασία της μετακόμισης είναι πολύ χρονοβόρα και επίπονη ειδικά αν έχεις πάρα πολλά πράγματα να πακετάρεις.

Τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να κάνεις σε μια μετακόμιση είναι το πακετάρισμα, φόρτωμα σε κάποιο όχημα, ξεφόρτωμα μόλις φτάσεις στην νέα σου κατοικία και τέλος ξεπακετάρισμα. Το πρώτο κομμάτι απαιτεί οργανωτικές ικανότητες και σκληρή δουλειά. Όταν πακετάρετε θα πρέπει να δώσετε έμφαση σε τρία βασικά σημεία, έγραφα/χαρτιά, ρούχα και γυαλικά. Οργανώστε τα χαρτιά και τα έγγραφα σας σε φακέλους και σιγουρευτείτε ότι δεν ξεχάσατε κάποιο σημαντικό έγγραφο πίσω. Όσον αφορά τα ρούχα, θα πρέπει να τα πλύνετε πρώτα και μετά να τα σιδερώσετε και να τα οργανώσετε σωστά έτσι ώστε να μπορέσετε να τα ξεπακετάρετε και πιο εύκολα. Για τα γυαλικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικό αφρολέξ έτσι ώστε να εξασφαλίσετε ότι δεν θα σπάσουν και ότι δεν θα πάθουν κάποια ζημιά. Επίσης θα πρέπει να γράψετε πάνω στο κουτί που τα περιέχει ότι έχει εύθραυστο περιεχόμενο.

Η φόρτωση των πακεταρισμένων πλέον πραγμάτων σας σε κάποιο αρκετά μεγάλο όχημα απαιτεί σωματική δύναμη, υπομονή και οργανωτικές ικανότητες έτσι ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε που θα τοποθετήσετε κάθε κουτί ανάλογα το πόσο εύθραυστο και σημαντικό είναι για εσάς.

Μήπως θα πρέπει να προσλάβετε εν τέλη μια εταιρία ειδική στις μετακομίσεις ;

Οι εταιρίες μετακομίσεων έχουν τεράστια εμπειρία στις μετακομίσεις κάτι που προφανώς λείπει σε εσάς. Αυτές οι εταιρίες μέσα από την εμπειρία τους έχουν αναπτύξει ειδικές τεχνικές και μεθοδολογίες έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να μετακομίσετε εύκολα και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Επίσης θα σας παρέχουν και κάποια ασφάλιση έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι τα πράγματα σας θα φτάσουν ανέγγιχτα στον προορισμό τους.

Κάποιες εταιρίες πηγαίνουν και ένα επίπεδο παραπάνω και προσφέρουν ακόμα και υπηρεσίες ξε-πακεταρισματός, οργάνωσης της νέας σας οικίας, ακόμα και ασφαλή μεταφορά των κατοικίδιων σας.

Μην μπείτε στον κόπο να κάνετε μια μετακόμιση τελείως μόνοι σας, δεν αξίζει ούτε τον χρόνο ούτε την ταλαιπωρία που θα υποστείτε, και άλλωστε πιθανότατα θα καταλήξετε να καταστρέφετε τα περισσότερα από τα υπάρχοντα σας. Κάντε μια έρευνα αγοράς μέσω του Google και βρείτε τώρα μια εταιρία που ταιριάζει στο πορτοφόλι και τις ανάγκες σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου