Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Επιλέξτε Γυαλιά Ηλίου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σας

Οπτικά
Όταν προσπαθείτε να διαλέξετε τα καλύτερα γυαλιά ηλίου, πρέπει να γνωρίζετε το σχήμα του προσώπου σας και χρησιμοποιώντας αυτή τη γνώση θα μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή. Υπάρχουν επτά διαφορετικά είδη σχήματων προσώπου: τετράγωνο, οβάλ, μακρόστενο, στρογγυλό, διαμάντι, καρδιά, και τρίγωνο. Αναλυτικές περιγραφές του κάθε σχήματος προσώπου θα βρείτε στην συνέχεια του πάρων άρθρου, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να χρησιμοποιήσετε απλά ένα κραγιόν ή ενα μαρκαδόρο και να σχηματίσετε το σχήμα του προσώπου σας στον καθρέφτη. Στη συνέχεια, επιλέξτε το σχήμα που αντιπροσωπεύει το σχέδιο που μόλις κάνατε καλύτερα. Μόλις μάθετε το σχήμα του προσώπου σας, και διαβάζωντας τις παρακάτω συμβουλές θα είστε σε θέση να επιλέξετε τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για εσάς.

Ένα άτομο με τετράγωνο πρόσωπο έχει γωνιώδη χαρακτηριστικά και ένα τετράγωνο σαγόνι. Το μήκος και το πλάτος ενός τετραγωνικού προσώπου είναι συνήθως ανάλογο. Τα καλύτερα είδη γυαλιών ηλίου για αυτόν τον τύπο προσώπου είναι στρογγυλά ή οβάλ κορνίζες, ή ακόμα και γυαλιά που είναι σε σχήμα πεταλούδας.

Κάποιος με ένα οβάλ σχήμα προσώπου εχεί επισής ανάλογο μήκος και πλάτος προσώπου. Το μέτωπο είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το πηγούνι. Διαθέτει επίσης μεγαλύτερα ζυγωματικά. Οι άνθρωποι με οβάλ πρόσωπα είναι τυχεροί, καθώς τα περισσότερα σχέδια γυαλιών ταιράζουν καλά σε αυτά. Αυτοί που έχετε οβάλ πρόσωπο θα πρέπει να προσέξετε να μην πάρετε γυαλιά ηλίου με μεγάλο σκελετό και φακό.

Επιμήκης πρόσωπα διαθέτουν ψηλό μέτωπο, μακριά μύτη, και ψηλά ζυγωματικά.Αυτό το είδος προσώπου έχει πολύ μεγαλύτερο μάκρος από οτι πλάτος. Η καλύτερη επιλογή είναι γυαλιά με τονισμένες τις εξωτερικές γωνίες, οι οποίες βοηθούν το στενό πρόσωπο να φαίνετε αρκετά πιο πλατύ.

Τα στρογγυλά πρόσωπα χαρακτηρίζονται κυρίως από στρογγυλά μάγουλα και πηγούνια. Αυτό το είδος προσώπου μπορεί να φορέσει πολλά διαφορετικά στυλ σκελετών γυαλιών ηλίου. Ένα ορθογώνιο στυλ θα κάνει το πρόσωπο να φαίνεται λεπτότερο, θα του δώσει γεωμετρικά σχήματα και θα το κάνει να φαίνεται ότι έχει περισσότερες γωνίες. Αυτοί που διαθέτουν στρογγυλό πρόσωπο δεν θα πρέπει να επιλέξουν γυαλιά ηλίου με μικρό σκελετό.

Ένα άτομο με ένα "διαμαντί" σχήμα προσώπου έχει μικρό μέτωπο. Τα Οβάλ γυαλιά ηλίου θα βοηθήσουν το πρόσωπο ισορροπήσει και να φαίνεται πιο συμμετρικό. Από την άλλη πλευρά, οι μικροί σκελετοί θα πρέπει να αποφεύγωνται, καθώς εφιστούν την προσοχή στο στενότερο μέρος του προσώπου.

Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς διαθέτει ένα ευρύ μέτωπο και ζυγωματικά, μαζί με ένα μικρό πηγούνι. Σκελετοί που είναι στενοί θα βοηθήσουν έτσι ώστε το πρόσωπο σας να φαίνεται μικρότερο. Γυαλιά ηλίου με διακοσμητικά στις πλευρές και  μεγάλες γωνίες θα πρέπει να αποφεύγονται

Τα τρίγωνα πρόσωπα έχουν στενό μέτωπο αλλά πλατύτερα και πιο πεταχτά μάγουλα και πιγούνι. Αυτά τα πρόσωπα φαίνονται καλύτερα με ένα βαρύ στυλ, το οποίο βοηθαει στην εξισορρόπηση της γνάθου.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, το επόμενο ταξίδι σας σε ένα κατάστημα  γυαλιών ηλίου θα γίνει μια διασκεδαστική εκδρομή :) Επισκεφθείτε την αλυσίδα καταστήματων γυαλιών ηλίου Φώτης Παπούλιας και κάποιος ειδικός μας θα σας βοηθήσει να κάνετε την ιδανική επιλογή για εσάς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου